opakowania z trzciny cukrowej: miseczki, pojemnik dzielony na dwie komory

Ekologiczne opakowania z trzciny cukrowej

Pakfal Bracia Hyla Sp.J. firma zajmująca się sprzedażą detaliczną i hurtową opakowań jednorazowych, chemii gospodarczej w tym profesjonalnej , artykułów higienicznych oraz produktów przeznaczonych dla cukierni, piekarni, gastronomii, firm cateringowych, restauracji i barów rozszerza swoją ofertę o opakowania ekologiczne wykonane z pulpy trzciny cukrowej z dodatkiem bambusa.

Połączenie włókien trzciny cukrowej pozyskanej z odpadu poprodukcyjnego w przemyśle cukrowym z długimi włóknami bambusa stanowi doskonałą alternatywę dla opakowań wykonanych z plastiku.  

W ten sposób opakowanie powstałe z tej mieszanki włókien:

  • jest bezpieczne dla żywności
  • jest przyjazne środowisku
  • jest w pełni biodegradowalne (60dni w naturalnych warunkach)
  • nadaje się do recyklingu;
  • jest kompostowalne
  • posiada naturalną barierę ochronnąwewnątrz opakowania
  • jest bardzo wytrzymałe i stabilne
  • jest odporne na wysokie temperatury
  • nie zawiera plastiku w związku z czym nie będzie podlegało  dyrektywie SUP

Ekologiczne opakowania jednorazowe wykonane z trzciny cukrowej i bambusa idealnie sprawdzą się w firmach cateringowych, restauracjach i barach.  Dzięki tym ekologicznym i estetycznym opakowaniom w sposób bezpieczny i higieniczny dostarczysz posiłki do swoich Klientów.

Z asortymentu opakowań z trzciny cukrowej i bambusa dystrybutor opakowań jednorazowych firma Pakfal poleca:

  • lunchboxy dzielone i niedzielone,
  • pojemniki do zgrzewu dzielone iniedzielone,
  • miseczki o pojemnościach 400, 700 i1000ml wraz z przykrywką oraz
  • miseczki do zgrzewu o pojemnościach300 i 400 ml.

Pracownicy firmy Pakfal dysponują fachową wiedzą oraz długoletnim doświadczeniem  pozwalającym na dobranie rozwiązań optymalizujących proces pakowania posiłków przeznaczonych na wynos. Dzięki użyciu zgrzewarek oraz folii do zgrzewania pojemników obiadowych z trzciny cukrowej,  które firma Pakfal również posiada w ofercie, serwowane do klientów dania będą higienicznie, estetycznie i bezpiecznie dostarczone, a ich walory smakowe utrzymają się na  dłużej.